Reisgezelschap het Vliegende Nijlpaard

Perzië, reis naar antiek Iran 19 april 2018, 15 dgn

Op naar grootse cultuur in het hart van Iran.

Perzië, reis langs de hoogtepunten van deze oude beschaving. Het historische Shush of Susa Usa en de ziggurat van Chogha Zanbil zijn maar twee voorbeelden van erfgoed dat je op deze tocht gaat zien.

 

Perzië rondreis langs de hoogtepunten van het antieke Iran


Menig Perzische koning had zijn residentie in de plaatsen die op deze reis worden bezocht. Een aantal van hun indrukwekkende monumenten is nog te zien in Persepolis, maar ook Bishapur en Kazerun laten, door hun antieke decoraties en architectuur, een overweldigende indruk achter. Het dorre woestijnlandschap waar, dankzij ingenieuze lucht- en watersystemen al duizenden jaren leven is, maakt langzamerhand plaats voor het blauw en turquoise van de sprookjesstad Isfahan.
We reizen de Qashqai nomaden achterna, voor een ontmoeting in hun eigen leefomgeving.  Maar wat er ook op stapel staat: overal waar je gaat, kom je de moderne, vriendelijke Iraniër tegen!

Vertrek begeleide groepsrondreis: 19 april 2018

Reisduur: 15 dagen

Groepsreis met Nederlandse begeleiding

Aantal reizigers:  minimaal 5 maximaal 12 personen

Reissom groepsreis met Nederlandse begeleiding: € 2760 p.p. (basisprijs)

Privéreis minimaal 2 deelnemers : € 2225 p.p. (basisprijs)
Eigengereide individuen zijn niet gebonden aan een datum. Zij kunnen een privaat arrangement boeken met hetzelfde programma als de groepsreis, zonder Nederlandse begeleiding, maar met auto en chauffeur.  Bij meer dan twee personen daalt de prijs al naargelang het aantal.

Zie voor uitgebreide prijzen en arrangement van beide reizen beneden, onder het Dagprogramma.

Dagprogramma Perzië, 15 daagse privérondreis

 

Dag 1    Amsterdam – Teheran
Iran Air vliegt rechtstreeks op Teheran. Eenmaal, geland ontmoet je al snel onze reisagent die je  naar je hotel in het centrum van Teheran brengt.

Dag 2    Teheran
Na het eerste Iraanse ontbijt bezoek aan het Golestanpaleis, ofwel de ‘rozentuin’ van Nasser al Din Shah, de laatste Shah van de Qajardynastie. Na een lunch in de binnenstad, bekijk je de enorme collectie Perzische kroonjuwelen die veilig opgeborgen ligt in een goed bewaakt bankgebouw. In de avond is er een binnenlandse vlucht naar Ahvaz.

Dag 3    Ahvaz – Shush
Shush (Susa) was de hoofdstad van het Elamitische rijk en daarmee één van de oudste nederzettingen in de regio. Er zijn sporen van bewoning gevonden van 7000 jaar geleden. Susa wordt al genoemd in de Thora. Esther is er koningin geweest en voorkwam een genocide op het joodse volk. Je bezoekt de tombe van Daniël en de Chogha Zanbil Ziggurat uit 1250 v.Chr., die waarschijnlijk fungeerde als een belangrijk, religieus centrum in het Elamitische rijk.

Dag 4    Ahvaz – Yasuj
Vandaag is een reisdag. Je wordt naar Yasuj, in het Zagrosgebergte, gereden. Natuurlijk met de nodige stops onderweg om de mooie landelijke omgeving te fotograferen en lekker te lunchen.

Dag 5    Yasuj – Kazerun
Tussen Yasuj en Kazerun kun je de Qashqai nomaden tegenkomen. Omdat ze steeds verkassen blijft het een verrassing waar je ze exact zult ontmoeten. 
In de middag bezoek aan de imposante rotsreliëfs van koning Shapur I die zijn zijn overwinning op Rome vieren. In Kazerun overnachting in een eenvoudig hotel.

Dag 6    Kazerun (Firuzabad) – Shiraz 
Vertrek vanuit Kazerun naar het erfgoed van een aantal Sassanidische koningen, waaronder de 1800 jaar oude nederzetting en het paleis van Ardashir in Firuzabad. We eindigen de dag in de stad van rozen, poëzie en nachtegalen: Shiraz.

Dag 7    Shiraz  stadstour
Tijdens de kennismaking met Shiraz bekijk je Eram Garden; een paleistuin uit de tweede helft van de negentiende eeuw. Eram betekent ‘hemel’, een uitstekende benaming voor deze tuin. Op het programma staat ook een bezoek aan het mausoleum van de Perzische dichter Hafez. Hij stierf hier in 1389, maar zijn gedichten worden tot op de dag van vandaag, overal rond zijn graf gedeclameerd. Vervolgens te voet naar de historische binnenstad van Shiraz voor de intieme en prachtig gedecoreerde Nasr al Molk Moskee uit de Qajar tijd. Lunch in het mooiste theehuis van Shiraz: Sharzeh.
De middag is vrij te besteden. Er is genoeg te zien in Shiraz.

Dag 8    Shiraz – Persepolis – Naqsh-e Rostam – Shiraz
Een absolute ‘must’ als je Iran bezoekt, is Persepolis. Deze bijzondere stad ligt op een uurtje van Shiraz, en werd gebouwd door de nazaten van Cyrus I, Darius II en zijn zoon Xerxes.
Er is voldoende tijd om de hele site goed te bekijken. In de nabijgelegen tuin kun je lunchen.
In de middag bezoek aan Naqsh-e Rostam, de uit rotsen uitgehouwen pronkgraven van de oude Perzische koningen.

Dag 9    Shiraz – Passargade – Yazd
Vertrek vanuit Shiraz naar de woestijnstad Yazd. Onderweg bezoek aan Passargade, met het graf van het eerste Perzische staatshoofd, Cyrus I. Aan het eind van de middag aankomst in Yazd, waar de ‘stille torens’ getuigen van de overlijdensrituelen van de zoroasters. Inchecken in het hotel in Yzad.

Dag 10    Yazd
De ontdekkingstocht door Yazd begint met een stadswandeling. Het oude stadscentrum, met zijn wirwar aan kleine straatjes en authentieke, lemen huizen, wordt tot op vandaag bewoond. Je komt  niet alleen authentieke huizen tegen, maar ook de statige ‘vrijdagmoskee’. Yazd is naast woestijnstad ook bekend om zijn zoroastristische  geschiedenis.  Zo zijn de ‘stille torens’ de stille getuigen van de begrafenisrituelen die tot 60 jaar geleden nog werden uitgevoerd in Yazd. Naast een bezoek aan de ‘stille torens’, staat de tempel met ‘het eeuwige vuur’ op het programma.
In de avond is er gelegenheid de sportschool te bezoeken waar je een ‘zurganeh’ training kunt bijwonen. Een traditionele krachtsport  die alleen door mannen wordt uitgeoefend. Vrouwen mogen er wèl naar kijken.

Dag 11    Yazd – Naïn – Isfahan 320 km  4 uur
Tijd om het droge woestijnklimaat weer te verlaten en je op te maken voor de betoverende stad Isfahan. Onderweg een stop in Naïn voor een bezoek aan een van de oudste moskeeën van het land. Om de hoek van de moskee ligt een lemen nederzetting die ook even wordt bezocht. Na de lunch verder op weg naar de ‘halve wereld’: Isfahan.

Dag 12 en 13    Isfahan
In de ochtend wordt een programma aangeboden waarbij al dan niet onder leiding van een gids, een aantal highlights bezocht kunnen worden. Zo bekijk je op dag 12 het grote plein met het prachtige Ali Qapu Paleis, de Imam Moskee en de Lotfollah Moskee. De middag is vrij.

Op dag 13 in de ochtend: naar de oudste moskee van de stad, de Vrijdagmoskee en de christelijke wijk Jolfa met de Vank Kathedraal en de Bethlehemkerk. Op de weg terug naar het stadscentrum bezoek je de indrukwekkende begraafplaats waar martelaren uit de Iran – Irak oorlog  (1980 –  1988) hun laatste rustplaats hebben gevonden.
De middag is vrij te besteden, en ook in Isfahan zul je je zeker niet vervelen.

Dag 14    Isfahan – Teheran
Met een binnenlandse vlucht terug naar Teheran. Afhankelijk van de vluchttijden kun je in Teheran nog één of meerdere musea bezoeken. Of wellicht wil je nog even struinen in de bazaar om de laatste souvenirs in te slaan.

Dag 15    Teheran – Amsterdam rechtstreekse vlucht met Iran Air
Terugvlucht naar Amsterdam. Aankomst in de vroege ochtend.

Prijzen en arrangement Perzië, 15 daagse rondreis

Reissom groepsreis Perzië met NL begeleiding: € 2760 p.p.

inclusief:

 • twee binnenlandse vluchten
 • alle transfers
 • accomodatie in goede drie- en viersterren hotels, inclusief ontbijt
 • alle vervoer tijdens excursies zoals vermeld in het dagprogramma
 • visumbemiddeling (uitnodiging)
 • Nederlandse reisbegeleiding

exclusief:

 • Internationale vlucht en Luchthavenbelasting
 • alle accomodatie op grond van indeling op een tweepersoonskamer
 • éénpersoonskamertoeslag: € 390
 • Boekingsbijdrage (€ 25,- per factuur)
 • Maaltijden en drankjes (ca. € 350)
 • Bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50 per factuur)
 • Entreegelden
 • Verzekeringen (reis- en annuleringsverzekering)
 • Fooien
 • Visumkosten (€ 50,- à € 60,- p.p.)
 • Facultatieve excursies
 • N.B. Prijzen zijn per persoon en op basis van een tweepersoonskamer

Reissom groepsreis Perzië zonder NL begeleiding:

basispakket privérondreis (minimaal 2 personen)
8 personen vanaf € 1.495,- p.p.
6 personen vanaf € 1.620,- p.p.
4 personen vanaf € 1.750,- p.p.
2 personen vanaf € 2.225,- p.p.

inclusief:

 • twee binnenlandse vluchten
 • alle transfers
 • accomodatie in goede drie- en viersterren hotels, inclusief ontbijt
 • 15 dagen vervoer tijdens excursies, volgens het dagprogramma
 • visumbemiddeling (uitnodiging)
 • diensten lokale agent

exclusief:

 • internationale vlucht en luchthavenbelasting
 • Boekingsbijdrage (€ 25,- per factuur)
 • Maaltijden en drankjes
 • Bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50 per factuur)
 • Entreegelden
 • Verzekeringen (reis- en annuleringsverzekering)
 • Fooien
 • Visumkosten (€ 50,- à € 60,- p.p.)
 • Facultatieve excursies
 • Lokale gidsIndicatie maaltijden, eenvoudige drankjes en entreegelden: ca. € 350,- p.p. per week.

Extra opties

 • Internationale vlucht inclusief luchthavenbelasting vanaf € 450,-
 • Engelssprekende Iraanse gids gedurende de hele reis € 550,-
 • Upgrade naar 4* en 5* hotels op aanvraag

Bovengenoemde prijzen zijn een indicatie en kunnen afhankelijk van de beschikbaarheid, moment van boeking en valutakoers afwijken.


Boek deze Perzië 15 daagse groepsrondreis

 • De boekingen voor de rondreis Perzië, zowel voor de begeleide groepsrondreis als ook het privé arrangement, verlopen via Saffraanreizen, onze partner voor Iran. Graag wel op het boekingsformulier vermelden of het om de “Perzië begeleide groepsreis” gaat of om “Perzië privé rondreis”.

Ga hier naar het boekingsformulier van Saffraanreizen. En vermeld onderaan dat je “via Het Vliegende Nijlpaard” komt.

Wilt je nog iets vragen?

Bel of mail dan gerust! Bert Hogervorst Het Vliegende Nijlpaard Tel. 020.3300877 info@hetvliegendenijlpaard.nl

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

,