Hart van de Levant

zuilen van de tempel van Jupiter, Baalbek
[reis nr. 10]
11 dagen, begeleide groepsreis, vertrek: op verzoek.

 

Deze klassieke cultuurreis wordt begeleid door een Nederlandse classica die ook Arabisch spreekt. Het reisprogramma voert langs de monumenten en landschappelijke hoogtepunten van Libanon. Overnachtingen in: Beirut (3), Deir el Qamar (2) Bazoun (2) Byblos (3).
DAGPROGRAMMA & PRIJS
inscriptie in BaalbekBEIROET
dag 1 Vlucht Amsterdam – Beiroet, overnachting in Beiroet

Beiroet is grootste stad en belangrijkste haven van Libanon. In het 3e millenium v.Chr. lag hier een ommuurde tell aan zee. De stad kent, sinds mensenheugenis, een bewogen geschiedenis. De antieke naam, Berytus, wordt voor het eerst genoemd in de archieven van Tell el Amarna in Egypte (14e eeuw v.Chr.). In de eerste eeuw v.Chr. staat het op de kaart als een centrum voor zijdewevers en glasblazers. De stad kan zich meten met Sidon en Tyre, maar komt de verwoestende aardbeving van 551 A.D. niet echt meer te boven.

dag 2 Tyre, Sarafand, Sidon, Eshmoen, overnachting in Deir el Qamar
Na een kopje koffie in Beiroet rijden we zuidwaarts naar de kust, naar de van oorsprong Foenicische havenplaatsen Tyre en Sidon. Zij liggen letterlijk op de fundamenten van de oude nederzettingen. Tussen Sidon en Tyre ligt Sarafand, de enige Foenische nederzetting die hier werd opgegraven. Tyrus stond in de oudheid bekend om de productie van de kleur purper die zeer gewild was. In Sidon bouwden de kruisvaarders op de ruïne van een oude tempel een ‘zeekasteel’ waarvan subtantiële resten bewaard zijn.DEIR EL QAMAR
dag 3
Beitedinne Paleis, Chouf cederbossen, overnachting in Deir el Qamar
Deir el Qamar en omstreken is het traditionele gebied van de Druzen.
BEIROET

dag 4 Baalbek en Anjar, overnachting in Beiroet
Vertrek vanuit Deir el Qamar naar de Bekaavallei, de vruchtbare hoogvlakte tussen het Libanongebergte en het anti-Libanongebergted. Hier liggen de imposante ruïnes van Baablbek, het oude Heliopolis, een belangrijke stad in deze regio ten tijde van het Romeinse keizerrijk. Hoog op een oude tell staat de tempel van Jupiter die in Baalbeck samen met Bacchus en Venus werd vereerd. Het complex is spreekwoordelijk om zijn buitenmenselijke proporties. Na een bezoek aan het tempelcomplex en een lunch in de stad, doen we op weg naar Beiroet, Anjar aan. Anjar is het enige, bekende voorbeeld van een uitgebreide nederzettting met paleis uit de Omayyadentijd.
Libanongebergte boven de boomgrensmet de laatste sneeuwrestenBYBLOS
dag 5
Grotten van Jeita, de tempels van Faqra, overnachting in Byblos

Bezoek aan de grotten van Jeita die de bezoeker letterlijk een kijkje in de waterrijke bergen van het land gunnen. De tempelruïnes van Faqra liggen op 1500 meter boven zeeniveau. Diverse sacrale gebouwen uit de 1e-3e eeuw liggen hier verspreid op de berghellingen van de Sannine, met een prachtig uitzicht over de vallei. Aan het eind van de dag naar Byblos.
dag 6 Byblos,overnachting in Byblos
Bezoek aan het oude en moderne Byblos en vrije middag. Net ten zuiden van de stad ligt een zandstrand.

BAZOUN
dag 7 Qadisha vallei, overnachting in Bazoun
De bosrijke Qadisha vallei is eigendom van de Maronitische kerk. Ooit was deze vallei een broedplaats voor kloosters nederzettingen, en tot op heden is er een onafgebroken traditie van kluizenaars die zich hoog in de bergwanden in een grot terugtrekken.
dag 8 Bescharre, overnachting in Bazoun
Bescharre is de geboorteplaats van Khalil Gibran Khalil bekend door zijn boek The Prophet. Hij emigreerde naar Amerika. Na zijn dood richtte een Amerikaanse weldoenster een museum voor hem op in Becharre en legde het lichaam van de schrijver te ruste in zijn slaapkamer die ook uit Amerika werd overgebracht.
BYBLOS
dag 9 Hasroun, Tripoli, Byblos, diner en overnachting in Byblos
BEIROET
dag 10 Byblos-Beiroet,diner en overnachting in Beiroet
In de ochtend vertrek vanuit Byblos naar Beiroet. Bezoek aan het Nationaal Museum van Beiroet en de stad.
dag 11 Vlucht Beiroet- Amsterdam
kruisvaarderskerk Byblos, 12e eeuw
PRIJS € 2450 p.p. ( incl. ontbijt en diners) Aantal deelnemers 4-10

 

 

prijs inclusief:

vluchten en vervoer volgens programma, accomodatie inclusief halpfension (ontbijt en diners), verblijf in driesterren hotels. Begeleiding door een Nederlandse classica die Arabisch spreekt.
prijs is exclusief:
fooienpot € 40 p.p.
eenpersoonskamertoeslag: 350 euro
lunch: ca. 5 Euro p.p.p.d.

Subscribe

Subscribe to our e-mail newsletter to receive updates.