Reis info: handige en leuke links

Gespecialiseerde Boekhandels
scholar.google.nl/
Zoekmachine van google voor wetenschappelijke publicaties.
www.atleest.com
Boekhandel Atleest is o.a. gespecialiseerd in boeken over de Egyptische oudheid
de Zwerver
Boekhandel de Zwerver heeft een zeer overzichtelijke website en is gespecialiseerd in reisgidsen, kaarten en reisverhalen.
Literaire Reisboekhandel Evenaar
is gespecialiseerd in literaire reisverhalen, en boeken over geschiedenis en cultuur van verre landen.

Egyptische Musea
Egyptisch Museum, Cairo
Egyptische collectie, Berlijn (1) en Het Nieuwe Museum, Berlijn
Egyptische collectie van het Brits Museum, Londen
Rijksmuseum van Oudheden, Leiden
Egyptische collectie van het Louvre, Parijs
Egyptische collectie van het Brooklyn Museum, New York

Egypte: Nieuws & Archeologische ontwikkelingen
The Giza Archives
De beste site voor het Gizaplateau die er op het internet te vinden is!
Dankzij de inspanningen van het Museum of Fine Arts, Boston en de Harvard University wordt fenomenaal beeld- en tekstmateriaal toegankelijk gemaakt. Aan de site wordt regelmatig nieuw materie toegevoegd.
Egyptological resources
De oudste website voor egyptologie, met veel links
Digital Karnak
Onlangs is er vanuit Amerika weer een fantastische website gelanceerd. De site brengt Karnak in beeld, met D3 modellen van de bouwwerken van de diverse farao’s. Daarbij kan men zeer goede foto’s van de huidige situatie oproepen om het beeld complet te maken.
Cachette van Karnak
Database met een voortgaande inventarisatie van beelden en voorwerpen uit de cachette van Karnak. Deze opbergplaats voor scarale beelden en voorwerpen ‘buiten dienst’, werd in 1903 door  G. Legrain gevonden onder de vloer van de hof die voor de pyloon van Toetmisis III ligt. Vanaf dat moment werd de hof ook bekend als de “cour de la cachette”.
Website van dr. Zahi Hawass, de directeur-generaal van het piramideplateau van Giza, met uitgebreide informatie over recente opgravingen en ontdekkingen op het piramideplateau en elders.
The Theban Mapping Project is een initiatief van de Amerikaanse egyptoloog Kent Weeks (bekend door de opgraving van het graf van de zonen van Ramses II). De site concentreert zich op de necropool van Thebe bij Luxor, waar het Egyptisch hof zich van ca. 1500 v. Chr. -1070 v. Chr. liet begraven.

Tip! Op de hoogte blijven van archeologische vondsten via de nieuwsbrief!
Nieuwe reizen, archeologische vondsten, of wijzigingen in het reisaanbod en andere nieuwtjes worden periodiek en via een digitaal bulletin bekend gemaakt. Als u automatisch op de hoogte gehouden wilt worden, kunt u zich daarvoor aanmelden.

Met dank aan
Proufoundly Superficial is de website van de fotograaf Annie Wright die veel van de foto’s op deze website speciaal voor het Vliegende Nijlpaard heeft genomen.

Blog van Peti Buchel met de zwart-wit tekeningen die zij maakte tijdens een memorabele reis door Syrië van 14-31 maart 2011.