Reisgezelschap het Vliegende Nijlpaard

10 dagen Oman, 1 november 2018

Het vliegende Nijlpaard Oman reis

Ga mee op deze ‘proefreis’ naar Oman, voor een proefprijs. En onderzoek met een Nederlandse verkenner dit dunbevolkte koninkrijk aan de Indische Oceaan op comfortabele wijze. Ga mee op onderzoekstocht, naar woestijnen, oases, cocospalmen en een lange kustlijn; naar een van oudsher maritieme handelsnatie, waar de Dhow nog wordt gebouwd; op zoek naar die mengelmoes van Afrikaanse, Indiaase en Arabische invloeden die de volksaard van Oman hebben gevormd.

alinealijn_mozaiek2

Proef Oman reis

Proefprijs: € 1795,- p.p. (basisprijs)

10 dagen: 1 november 2018, of op verzoek
deelnemers; minimaal 8 en maximaal 15 personen

Voor nadere specificatie van reissom zie onderaan, ónder het Dagprogramma.

alinealijn_mozaiek2

Dagprogramma Oman reis

Muscat

dag 1
Muscat, aankomst. Met een rechtstreekse vlucht van Amsterdam naar Muscat, de hoofdstad van Oman. Na het kopen van de visa en de paspoortcontrole, kun je de baggage ophalen. In de aankomsthal staat een vertegenwoordiger van de agent die de transfer van het vliegveld naar het hotel verzorgt en helpt bij het inchecken.

dag 2
Muscat, stadsverkenning. Na het ontbijt de eerste kennismaking met Muscat dat letterlijk ‘ankerplaats’ betekent. De stad ligt aan een baai, in een oude vulkanische kom. Moderne bedrijvigheid en oude tradities vloeien er in elkaar over. Na een ochtendbezoek aan de Grote Moskee, krijg je in het Zubair Museum een indruk van de geschiedenis en ontwikkeling van Oman. Een rit langs de Corniche voert naar het paleis van sultan Qaboos. Het wordt geflankeerd door twee Portugese forten uit de 16e eeuw, Mirani en Jalali. Tenslotte is er de geur-  en kleurrijke Muttrah Souk, waar iedereen zijn boodschappen doet. ‘s Avonds kun je de stad , naar believen, nog eens dunnetjes overdoen.

dag 3 Muscat-Barka-Wadi Bani Awf-Bilad Sayt-Jebel Shams.

In de vroege ochtend vertrek naar Barka, waar vissers hun vangst op het strand veilen. De reis gaat verder naar de oasestad Rustaq met zijn pre-islamitisch fort en warmwaterbronnen. Van hier begint de spectaculaire tocht ‘off road’ door de Wadi Bani Awf  en over de Hajar bergen, naar het binnenland, naar de hoogste berg van Oman, Jebel Shams (de zonneberg), waar we twee nachten in een bergchalet verblijven. Hier wordt ook een maaltijd voor ons bereid.

dag 4 Jabal Shams-Balcony Trek-Wadi Nakhr-Misfat al Arbyeen-Jabal Shams

Na het ontbijt start een gemakkelijke ‘trekking’ van 3 uur onder begeleiding van een lokale gids. De tocht trakteert de wandelaar op schitterende vergezichten, waaronder de Wadi Nakhr, de ‘Grand Canyon’ van Oman. Terugkeer naar ons onderkomen in Jebel Shams geschiedt gemotoriseerd, over de bodem van de wadi Nakhr naar het dorp van de tapijtenwevers.  Onderweg gebruiken we een picnic en het dramatisch gelegen bergdorp, Misfat al Abryeen.  Overnachting en diner in Jabal Shams.

 dag 5 Jabal Shams -Birkat Al Mawz-Jabal Akhdar

In de ochtend bezoek aan de excentrieke graven van Wadi Al Ayn. Via het dorp Al Hamra en de bijzondere kastelen, Bahla en Jabreen, arriveren we tenslotte in ons hotel.

dag 6 Nizwa-Birkat al Mawz-Jabal Akhdar.

Na het ontbijt vertrek naar de oase van Birkat Al Mawz, gevolgd door een tocht door de bergen van Jebel Akhdar tot aan ‘Diana Point’, een favoriete plek van de prinses van Wales. In de namiddag is er tijd voor een begeleide, gemakkelijke, 2 uur durende, ‘trekking’ van Al Aqur naar Sayq, door een van de schilderachtigste gebieden van het land.

dag 7 Jabal Akhdar-Nizwa-Wahiba Sands

Na het ontbijt bezoek aan de levendige vrijdagsmarkt van Nizwa. Ook is er tijd voor de soek en een nabijgelegen fort, alvorens de tocht naar de woestijn en haar zandduinen begint. Overnachting in Desert Night, alwaar ontvangst met een welkomsdrankje en een diner.

dag 8 Wahiba-Wadi Bani Khalid-Sur-Muscat 

Geniet van een rustige ochtend, met koffie en dadels. Rond 11 uur vertrek naar de canyon van Wadi Bani Khalid in de oostelijke Hajar bergen die gezegend is met een bron, en waar gelegenheid is om te zwemmen. Van hier naar de stad Sur waar zich scheepswerven bevinden waar de klassieke Dhow nog wordt gebouwd. Van hier vervolgen we de kustroute naar Muscat, met een tussenstop bij het Bimah Sinkhole.

dag 9 Muscat

In de ochtend inschepen in de marina van Bandar Al Rowdha op een privaat jacht voor een cruise langs de spectaculaire kustlijn van Oman tot aan Bandar Khiran waar het schip zal afmeren en er gelegenheid is om te zwemmen of te snorkelen. Er wordt een tijdelijk kamp opgeslagen op het strand waar een lunch wordt klaargemaakt. In de loop van de middag vaart het schip terug naar de marina in Muscat en word je naar het hotel teruggebracht. In de middag gelegenheid om nogmaals het museum te bezoeken, of de souk.

dag 10 Transfer naar het vliegveld. Vlucht Muscat-Amsterdam.

alinealijn_mozaiek2

Prijs – Begeleide groepsreis

Proefprijs € 1795,- euro p.p.
Verblijf in viersterren hotels.

Prijs inclusief

  • 3x diners, 1x lunch, en water gedurende de hele reis
  • vervoer: transfers naar en van vliegveld, volle dag transport in Muscat, 6 dagen in 4WD
  • excursies & begeleiding, waaronder een cruise langs de kust van Oman
  • accomodatie indeling in tweepersoonskamer met eigen badkamer en toilet

Prijs exclusief

  • vliegticket en luchthavenbelasting (ca. € 560-650, afhankelijk van airline)
  • overige maaltijden en drankjes
  • fooienpot: 50 euro p.p. (cash meenemen)
  • visum: 15 USD p.p. (= ca. 11 Euro), ter plaatse op vliegveld te verkrijgen.
  • éénpersoonskamertoeslag: 450 Euro

alinealijn_mozaiek2

Prijs – Reis individueel

n.v.t.

alinealijn_mozaiek2

Extra informatie

n.v.t.

alinealijn_mozaiek2

Boek deze reis

Mysterieus Oman
Boek minimaal 3 maanden voor vertrek.

Klik hier om te boeken

alinealijn_mozaiek2

Wil je nog iets vragen?

Bel of mail dan gerust! info@hetvliegendenijlpaard.nl Bert Hogervorst, Het Vliegende Nijlpaard mb.06.400.847.59 (Ook What’s app).

 

 

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren