Reisvoorwaarden

reisvoorwaarden

Reisvoorwaarden voor reiziger èn reisorganisator.

Met de kleine lettertjes weet iedereen waar die aan toe is.

Reisvoorwaarden Het Vliegende Nijlpaard. Met name de artikelen 7, 8 en 9 bevatten de informatie die onze reizigers het meest interesseert.

Geen addertjes onder het gras!
Deze reisvoorwaarden zijn opgesteld door juristen in de reisbranche en voldoen aan de laatste Europese regelgeving.

Boeken
Het boeken van de reis wordt bevestigd door het boekingsformulier ingevuld aan ons te sturen, en daarmee stem je ook in met deze reisvoorwaarden.

Verzekeringen
Het afsluiten van een reisverzekering is voor al onze reizigers verplicht. De reisorganisator in geval van nood verplicht om hulp te bieden, en dit kan belemmerd kan worden wanneer er geen beroep kan worden gedaan op de bijstand van een bij de reis-en baggageverzekering inbegrepen S.O.S. centrale. Daarnaast is het raadzaam dat u een annuleringsverzekering afsluit. U dient een kopie van uw reisverzekering met alle gegevens vóór vertrek aan ons toe te sturen. En neem de gegevens ook zelf mee op reis!

Garantie geregeld | STO-reisgarantie

Om te voldoen aan de wettelijk verplichte garantiestelling maakt Het Vliegende Nijlpaard gebruik van de STO-reisgarantie. De wettelijk verplichte garantiestelling betreft uitsluitend pakketreizen, dit zijn reizen waarbij u bij de reisorganisatie een reis boekt met minimaal twee onderdelen, bijvoorbeeld vervoer én accommodatie, of begeleiding én accommodatie.
Binnen het reguliere aanbod van Het Vliegende Nijlpaard vallen alle individuele reizen en alle groepsreizen hieronder en deze worden verkocht onder de zekerheid van de STO-reisgarantie.

Boekt u bij ons alléén accommodatie of alléén vervoer, dan gelden de voorwaarden zoals wij die sedert aanvang hanteren: wij sturen daarvoor een factuur in die rechtstreeks aan ons wordt betaald.

reisvoorwaarden

Betaling door middel van Derdengelden Stichting

Als je inschrijft op een groepsreis of een individuele reis boekt, met méér dan twee onderdelen, dan betaal je de reissom niet aan Het Vliegende Nijlpaard, maar op de rekening van de Stichting Derdengelden Certo Escrow.
Certo Escrow, een door de Nederlandse Bank vrijgestelde betaaldienstverlener, beheert deze stichting.

De reissom wordt één dag na afloop van uw reis door deze Stichting overgemaakt aan Het Vliegende Nijlpaard, tenzij we voor het einde van de reis failliet gaan.
Alleen in geval dat Het Vliegende Nijlpaard in surseance van betaling komt of failliet gaat vóór het einde van je vakantie, maakt Certo Escrow de in bewaring gegeven reissom over aan de STO (Stichting Take Over).
Zo kan Het Vliegende Nijlpaard er niet met uw geld vandoor en kunnen schuldeisers ook niet bij uw geld.
Indien u nog niet op reis bent, ontvangt u de betaalde reissom terug. Wanneer u reeds onderweg bent, zal de STO ervoor zorgen dat u ofwel het rechtmatige deel van uw reissom terug krijgt, dat u uw reis af kan maken of dat u naar huis kunt terug keren. Dit laatste alleen als het vervoer naar de bestemming in de reis is inbegrepen.

reisvoorwaarden

Reissom
De bij het programma genoemde prijs is per persoon en gaat uit van kostprijs, geldkoers, belastingen en toeslagen zoals ze bekend waren toen het programma werd opgesteld.Wanneer zich daarin wijzigingen voordoen, kunnen de prijzen worden aangepast. Deelnemers worden van zulke prijswijzigingen onmiddellijk in kennis gesteld. Wanneer het een prijsverhoging betreft van meer dan 8 % van de reissom dan kunt u de reis, binnen een week, kosteloos annuleren.

Reisdocumenten
Reizigers dienen te beschikken over een paspoort dat geldig is tot een half jaar na de dag van terugreis. Wanneer de reis door het niet hebben van een geldig paspoort niet of slechts gedeeltelijk gemaakt kan worden, zijn alle daardoor veroorzaakte kosten voor rekening van de deelnemer. Informatie over visa en kunt u bij de reisorganisator opvragen. In verband met mogelijke wijzigingen raden wij je aan deze informatie te controleren bij de betreffende instanties.

Inentingen
Inentingen zijn niet verplicht, maar voor zover van toepassing wel aan te raden. De inentingen die worden aangeraden verschillen per land. Bij sommige vaccinaties is een herhalingsprik nodig. Begin er daarom ruim voor vertrek mee. Afhankelijk van je zorgverzekeraar, worden deze kosten vergoed. Dus vergeet niet om een bon te vragen. Hier vind je een overzicht van aangeraden inentingen per land.