STO-reisgarantie

Boeking en betaling

De STO-reisgarantie houdt in dat u na boeking de reissom niet betaalt aan Het Vliegende Nijlpaard maar betaalt op een rekening van de Stichting Derdengelden Certo Escrow (SDCE).
De reissom staat hier veilig en is voor Het Vliegende Nijlpaard niet bereikbaar. Eén dag na afloop van uw reis, wordt de reissom overgemaakt op de rekening van Het Vliegende Nijlpaard.

STO-reisgarantie in het kort:

 1. Als uw boeking akkoord is ontvangt u van ons,  per e-mail, een boekingsbevestiging en factuur.
 2. Vervolgens ontvangt u van Certo Escrow per e-mail een uitnodiging met een gebruikersnaam en een wachtwoord. In die e-mail wordt u gevraagd in te loggen op het beveiligde gedeelte van de website van Certo Escrow. Als u bent ingelogd vindt u hier de gegevens van uw boeking en een uitnodiging tot betalen van de reissom op de rekening van de Stichting Derdengelden Certo Escrow.
 3. Na bevestiging van de uitnodiging kunt u direct overgaan tot betaling, via onder andere, Ideal. Afhankelijk van het tijdstip van boeking krijgt u een verzoek tot betaling van de aanbetaling van € 100 p.p. en later tot betaling van het restant van de reissom of tot betaling van de hele reissom in één keer als u kort voor vertrek boekt.

Voor alle boekingen geldt dat de volledige reissom voor vertrek betaald dient te zijn op de rekening van de SDCE.
De kosten voor de garantieregeling bedragen € 9,- per boeking.

20110106_2045

De STO-reisgarantie in details

Op de individuele en de groepsreizen  van Het Vliegende Nijlpaard waarbij u meer dan één onderdeel boekt, is de STO-reisgarantie van toepassing. Deze nieuwe regeling behoeft enige uitleg.
Allereerst zijn er 3 namen die hierbij een rol spelen.

 1. Certo Escow.
  Certo Escrow is een bedrijf dat een Derdengeldenregeling aanbiedt. In samenwerking met de Vereniging voor Kleinschalige Reisorganisaties (VvKR) is er een speciale Derdengeldenregeling ontwikkeld voor reisorganisaties die lid zijn van de VvKR.
 2. Stichting Derdengelden Certo Escrow (SDCE).
  In deze Stichting wordt de reissom, die de klant op de Derdengeldenrekening betaalt, veilig bewaard.
  Het geld blijft van de klant tot één dag na afloop van zijn vakantie. Pas dan wordt de reissom overgeboekt naar de rekening van de reisorganisatie.
  In geval van een faillissement van de reisorganisatie kan de reisorganisatie niet bij het geld, net zo min als een curator. De reissom wordt dan overgemaakt op de rekening van de STO.
 3. Stichting Take Over (STO).
  In geval van faillissement van de reisorganisatie moet er wel wat gebeuren met het geld dat bij de SDCE staat. Daarvoor is de STO opgericht.
  Als een reisorganisatie failliet gaat (of in surseance van betaling komt), dan gaan de geparkeerde reisgelden vanuit de SDCE naar de STO, die voor verdere afhandeling zal zorgen.

Garantie geregeld | STO-reisgarantie

Om te voldoen aan de wettelijk verplichte garantiestelling maakt Het Vliegende Nijlpaard gebruik van de STO-reisgarantie. De wettelijk verplichte garantiestelling betreft uitsluitend pakketreizen, dit zijn reizen waarbij u bij de reisorganisatie een reis boekt met minimaal twee onderdelen, bijvoorbeeld vervoer én accomodatie, of begeleiding én accomodatie.
Binnen het reguliere aanbod van Het Vliegende Nijlpaard vallen alle individuele reizen en alle groepsreizen hieronder en deze worden verkocht onder de zekerheid van de STO-reisgarantie.

Boekt u bij ons alléén accomodatie of alléén vervoer, dan gelden de voorwaarden zoals wij die sedert aanvang hanteren: wij dienen een factuur bij u in, en u betaalt ons rechtstreeks.

Als u een groepsreis of een individuele reis boekt, met méér dan twee onderdelen, dan betaalt u de reissom niet aan Het Vliegende Nijlpaard, maar betaalt u deze op de rekening van de Stichting Derdengelden Certo Escrow.
Certo Escrow, een door de Nederlandsche Bank vrijgestelde betaaldienstverlener, beheert deze stichting.

Wanneer voor het einde van uw reis Het Vliegende Nijlpaard niet failliet gaat, zal de reissom één  dag na afloop van uw reis door de SDCE overgemaakt worden aan Het Vliegende Nijlpaard.
Alleen in geval dat Het Vliegende Nijlpaard in surseance van betaling komt of failliet gaat vóór het einde van uw vakantie, maakt Certo Escrow uw in bewaring gegeven reissom over aan de STO (Stichting Take Over).
Zo kan Het Vliegende Nijlpaard er niet met uw geld vandoor en kunnen schuldeisers niet bij uw geld.
Indien u nog niet op reis bent, ontvangt u de betaalde reissom terug. Wanneer u reeds onderweg bent, zal de STO ervoor zorgen dat u ofwel het rechtmatige deel van uw reissom terug krijgt, dat u uw reis af kan maken of dat u naar huis kunt terug keren. Dit laatste alleen als het vervoer naar de bestemming in de reis is inbegrepen.

Boeking en betaling van een groepsreis of individuele reis

De betaling van deze reizen gaat veranderen!

 1. Als uw boeking akkoord is, ontvangt u van Het Vliegende Nijlpaard per e-mail een boekingsbevestiging en factuur (zonder ons banknummer!)
 2. Vervolgens ontvangt u van Certo Escrow per e-mail een uitnodiging met een gebruikersnaam en een wachtwoord. In die mail wordt u gevraagd in te loggen op het beveiligde gedeelte van de website van Certo Escrow. Als u bent ingelogd vindt u hier de gegevens van uw boeking en een uitnodiging tot betalen.
 3. Na bevestiging van de uitnodiging kunt u direct overgaan tot betaling, onder andere via Ideal. Afhankelijk van het tijdstip van boeking krijgt u een verzoek tot betaling van de aanbetaling van € 100 p.p. en later tot betaling van het restant van de reissom of tot betaling van de hele reissom in één keer als u kort voor vertrek boekt.

Voor alle boekingen geldt dat de volledige reissom voor vertrek betaald dient te zijn op de rekening van de SDCE.

Ter aanvulling:

 • Het e-mailadres waarnaar de uitnodiging tot betaling wordt verstuurd is gelijk aan het emailadres dat u hebt gebruikt voor het opsturen van uw boeking, tenzij u duidelijk een ander mailadres aangeeft waarop u de mail van Certo Escrow wil ontvangen.
 • Het volledige bedrag van de reissom, plus eventuele verzekeringspremies, dient voor vertrek op de rekening te staan van SDCE. Indien hieraan niet is voldaan, behoudt Het Vliegende Nijlpaard zich het recht voor om de geboekte reis te annuleren, waarbij de annuleringsbepalingen worden toegepast.
 • De reissom wordt op rekening van Het Vliegende Nijlpaard overgemaakt één dag na het einde van uw vakantie.
 • Controleer de gegevens goed als u bent ingelogd bij Certo Escrow, met name de datum van het einde van het arrangement is van belang.

Belangrijke opmerkingen

 • Eventuele klachten of claims over uw reis, staan los van deze betaalmethode.
 • Onze annuleringsvoorwaarden zijn bij deze manier van betalen gewoon van toepassing.
 • De kosten van deze garantieregeling bedragen € 9 per boeking
 • Bij wijziging van een boeking wordt er een nieuwe transactie bij Certo Escrow gestart en zijn er wederom € 9 kosten per boeking verschuldigd. Controleer gegevens dus goed!

Deze manier van betalen zal iets meer van uw tijd en aandacht eisen. We vragen hiervoor uw begrip.
Als kleine reisorganisatie willen we u graag financiële zekerheid bieden. Op deze manier kan dat en voldoen wij aan alle wettelijke verplichtingen.

Voor meer info kunt u terecht op:
www.sto-reisgarantie.nl
www.certo-escrow.com