Verhalende rondreizen
Nijlpaard 3
Egypte Aswan desert
Egypte kamelen
Egypte 5
Reisvoorwaarden
Egypte 3
reisvoorwaarden

Toetanchamon reis, op verzoek

Toetanchamon reis met Het Vliegende Nijlpaard

Cultuurminnaars komen op deze Toetanchamon reis volop aan hun trekken. Begeleiding uitgevoerd door Bert Hogervorst, egyptoloog die ook vloeiend Arabisch spreekt. Oók een ware tractatie voor (klein)kinderen trouwens. Neem deel aan de reis naar het Egypte van Toetanchamon, waarin hij heel even geleefd heeft. Deze tienerkoning die ons nog steeds voor raadselen stelt, laat niemand onberoerd! Overnachtingen in: Cairo (2), Luxor (5).

Begeleide groepsreis
8 dagen, op verzoek

 

alinealijnegypte2

Toetanchamon reis Dagprogramma

Cairo

dag 1
Vlucht Amsterdam-Cairo & transfer naar het hotel.

dag 2
Cairo Citadel en het museum – overnachting in Cairo
Cairo: met privébusje naar het oud islamitisch stadsdeel voor bezoek aan de Citadel uit de tijd van Saladin en de kruisvaarders. Namiddag: het museum voor de schatten van Toetanchamon en de mummiekamer.

Giza, Toetnachamon reis met Het Vliegende Nijlpaard

Piramide van Giza


dag 3

Piramiden van Giza – overnachting in Luxor
Ochtend: met privébusje naar de piramiden van Giza. Na het bezichtigen van de cederhouten boot van koning Cheops, die in een schacht naast zijn piramide is gevonden, gaan we de grote piramide in op zoek naar de grafkamer van de koning zelf. Lunch in de buurt van de Sfinx en de valleitempel van Chefren. Een wandeling te voet of per kameel behoort tot de mogelijkheden. Avondvlucht naar Luxor, transfer naar hotel.

Luxor

dag 4
Graven van hoge ambtenaren.
In de loop van de ochtend met privebusje naar de ambtenarengraven van Rechmira en Sennefer. Van hier een wandeling naar het arbeidersdorp Deir el-Medina, voor een bezoek aan de graven van Pasjedoe en Sennodjem. De lunch wordt gebruikt in het oude hotel van de Rassouls, een familie die 120 jaar geleden de belangrijkste verstopplaats van koningsmummies ontdekte.

Papyrus hunefer

Papyrus van Hunefer, oudegyptische voorstelling van het hiernamaals en begrafenisrituelen, The Ancient Book of the Dead 

 

dag 5
Museum en tempels van Karnak
Ochtend: museum van Luxor. Na een vroege lunch aan de Nijl, zeilen (o.b.v. wind!) op een feloucca naar het tempelcomplex van Karnak.

Felouka op de Nijl

 

dag 6
Mumificatiemuseum
Ochtend: bezoek aan het mummificatiemuseum. Middag: vrij voor de souk of het zwembad. Als het donker is: bezoek aan de tempel van Luxor.

dag 7
Graven in de koningsvallei.
Ochtend: tijd om te zwemmen of koffie te drinken in de soek. Na een vroege lunch per privebusje naar de Koningsvallei. Indien open: bezoek aan het graf van Toetanchamon en zijn mummie die in oktober 2007 uit de kist is gehaald. Er liggen hier nog veel meer koningsgraven, van welke er drie worden bezocht.

dag 8
Terugreis vlucht Luxor-Cairo-Amsterdam

 

alinealijnegypte2

Prijs

€ 825 p.p.
Kinderen t/m 11 jaar: € 50 korting.
Aantal deelnemers 4-15

Prijs inclusief
Alle vervoer volgens programma, verblijf in driesterren hotels op basis van indeling op een twee persoonskamer met douche en toilet. Begeleiding door een Nederlandse egyptoloog die vloeiend Arabisch spreekt.

Prijs exclusief
– vliegtickets (twee internationale en binnenlandse vluchten) ca. 450-600 Euro incl. luchthavenbelasting bij Egypt Air waarmee in principe wordt gevlogen.
– visum: 20 euro p.p.;
– fooienpot 30 euro p.p. (cash meenemen);
– entrees volgens het programma ca. 110 euro p.p. (cash meenemen);
Kinderen tot 13 jaar halve prijs, v.a. 14 jaar is een internationale studentenkaart aan te raden. Het is niet verplicht om deel te nemen aan het volledige programma. Het is flexibel van opzet.
– eenpersoonskamertoeslag: 180 euro
– maaltijden: ca. 10 – 20 euro p.p.p.d.

N.B. Alle bovenstaande prijzen zijn onder voorbehoud van prijswijzigingen in vliegtickets of hotelkamers, en een stijging van de USD met meer dan 3%.

 

alinealijnegypte2

Extra informatie

– Kaarten van Egypte
– Egypte Blog van Het Vliegende Nijlpaard
– Literatuur

 

alinealijnegypte2

Boek deze reis

kaftje_egypte_2_klein

Het Egypte van Toetanchamon
Boek minimaal 2 maanden voor vertrek.

Klik hier om te boeken

 

alinealijnegypte2

Wilt u nog iets vragen?

Bel of mail dan gerust!
Bert Hogervorst
Het Vliegende Nijlpaard

Tel. 020.3300877
info@hetvliegendenijlpaard.nl

 

 

 

,